Zaterdag 5 november: Leudal en Heldense bossen

Alweer voortreffelijke omstandigheden voor toertochten, zowel op de weg als voor het veld- en boswerk. Een groep koos voor de Heldense bossen, die er buitengewoon mooi bij lagen voor de zaterdagmiddagtocht. De andere groep gaf de voorkeur aan het Leudal. Langs het Neers kanaaltje voor beide groepen en ter hoogte van Doorbrand scheiden de wegen. De Leudalgangers, een groep van tien, doorkruisen de bossen van Roggel-Heibloem op weg naar de Leistert, om vandaar via een stuk verharde weg het Leudal op te zoeken. Als gevolg van boswerkzaamheden en een paar millimeter nachtelijk regen, was het her en der toch wat drassiger dan verwacht. Jack leidt de groep via een hele aantrekkelijke route door de bossen en met name langs de Zelsterbeek is het stevig doorwerken over een technische single track. De gehele route is een leuke afwisseling van heuveltjes en bochtige singletracks met wat bredere bospaden. Via de Busjop naar Heythuysen om het fraaie gedeelte Kirkelsberg mee te pakken. Een prima ATB toertocht van 70 kilometer.

Het was de koffie met vlaai tocht, die op de kalender stond, dus beide groepen troffen elkaar na afloop. Enige smet op de prachtige fietsdag was in beide groepen een valpartij met in beide gevallen een blessure. Vanaf deze kant wensen we beiden een vlot herstel toe.

Op zondag iets frisser, maar nog steeds droog, en was een groot aantal ATB liefhebbers present in een aantal samenstellingen. Decors waren ditmaal wederom Heldense bossen met een tocht van 55 kilometer en Vlierden. De laatstgenoemde bossen werden bereikt via Neerkant en Liessel, terwijl de terugweg via de Dennendijkse bossen voerde. Afstand bedroeg voor deze achtkoppige groep ruim 65 kilometer. Zoals afgelopen weken gebruikelijk veel deelname, gezien de weersomstandigheden logisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *