Zaterdag 5 november: Schadijkse bossen / Leudal.

De inmiddels traditionele koffie met vlaai toertocht op zaterdagmiddag. Dat betekent een half uur eerder vertrekken om voldoende tijd over te houden voor de gezellige afsluiting bij de Siem.
Een negental heren B en een viertal heren A aan het vertrek, de rest zou om 13.30 komen zoals gebruikelijk. Vergeten op de kalender te kijken. Waarschijnlijk een gevolg van overmaat aan informatie in dit informatietijdperk. De laatkomers reden in verschillende groepjes in en rondom Meijel, maar waren wel op tijd terug voor de vlaai, dus plannen zit er wel in!
Maar alle gekheid op een stokje, er werd uiteraard ook gefietst, want de omstandigheden waren voortreffelijk. Het had de voorafgaande dagen een luttele twee of die mm geregend, dus de paden lagen er voortreffelijk bij. Heren B besloot naar Meterik te koersen om daar het schitterende ATB parcours in de Schadijkse bossen te rijden. Een juweeltje van een parcours, al moet opgemerkt worden dat het parcours wel érg aangeharkt en ontdaan is van vallende herfstbladeren. Dat is een beetje overdone, maar goed de plaatselijke organisatie heeft dat er voor over. Dus geniet de Vélo-groep met volle teugen. Merkwaardig is de tweemaal lek, niet op het parcours, maar op de uitvalswegen. Dat komt niet zo vaak voor met de mountainbikes. Thuis met ruim 60 km op de tellers en de opmerking was dat het best fris was op de terugweg in de wind in het open veld.
Het kleine groepje van vier A fietsers koos voor het Leudal, als dat er nu niet goed bij zou liggen, dan nooit meer, dus langs het Neers kanaaltje en langs catering Ria Joosten op de Doorbrand naar de Heibloemse bossen. Ter hoogte van de Leistert wordt de verharde weg Ophoven naar de Leudalweg gekozen om daar de prachtige herfstkleuren van het bos in te rijden. Het kleurenpallet is betoverend in de inmiddels volle zon. Maar heel lang kunnen we daar niet van genieten, want het is stevig intervalwerk in deze omgeving. Mooie singletracks die goed lopen, ook op de normaliter natte gedeeltes van het bos, zoals bij de Zelsterbeek. De Nunhemse Alpen , een verzameling prachtige heuvels worden met de nodige snelheid genomen, dus het genieten hiervan compenseert het iets minder kunnen genieten van de genoemde herfstkleuren. Jack houdt het tempo stevig, maar beschaafd, zodat niemand in de problemen komt. Een uitstapje naar de bossen aan de overzijde van de Speckerweg tot aan de spoorlijn en over snelle singletracks weer terug naar de Busjop. Langs de Tungelroyse beek naar Heythuysen voor het finale spektakel bij Kirkelsberg. Er werd opgemerkt dat in vroeger tijden toen er met grotere groepen gemountainbiked werd, hier naar de opmaat voor de heuvelachtige singletrack gesprint werd om voorin te zitten. Nu beschaafd achter elkaar, maar wel op volle snelheid over de leuke uitdaging. Tevreden koerst het viertal langs de Noordervaart en het Deurnese kanaal naar de Siem om na ruim 65 km aan de vlaai aan te vallen. Daar druppelen de ene na de andere groepen en groepjes binnen voor de gezellige afsluiting. De damesgroep was al present. Prima fietszaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *