Zaterdag 7 april: Zuid Limburg / Meinweg.

Echt mooi voorjaarsweer en dat betekende dat het zomertenue uit de kast kon na een lange periode van lange broeken, beenstukken, mutsen, handschoenen en aanverwante artikelen.
Voor de heren A groep stond ronde Zuid Limburg op het programma met vertrek om 8.00 uur naar startpunt St. Geertruid. Vertrek in zuidelijke richting naar Mesch om vervolgens zo’n beetje parallel aan de grens met België naar Vaals te rijden. Een prachtig stuk Voerstreek wordt meegepikt vanaf de Plank. Vanaf Vaals slingerend terug in noordelijke richting. Ter hoogte van Ubachsberg is het keerpunt terug in westelijke richting naar de Sibbergrubbe en weer terug naar de camping. Twee jongelingen zijn aanwezig in het gezelschap van zeven en die laten zich uitdrukkelijk zien.

Dan twee herengroepen op zaterdagmiddag, een zestal vertrok om 13.00 uur voor de lange versie van 112 km van de toertocht Meinweg, terwijl de heren B een half uurtje later vertrokken voor de traditionele versie van 95 km. Voor velen is het de eerste kennismaking met wat klimwerk dit nieuwe seizoen. Al is klimwerk een wat groot woord, daarvoor zijn de hoogteverschillen eigenlijk te klein. Maar toch, als het tempo wat hoog gehouden wordt, wat meestal toch gebeurt, zijn de extra inspanningen geen sinecure. De vijftienkoppige B groep kent wat pech, eerst wat problemen met een voorwiel, vervolgens wat lekgevallen. Het probleem met het voorwiel lijkt door een fietsenmaker opgelost te zijn, maar even later blijkt dat een tegenvaller. De getroffene zoekt met een medefietser een route terug naar de Siem. De omstandigheden zijn voortreffelijk al is de wind pittig. Dat is vooral op de heenweg voelbaar. Na het keerpunt komt de wind meestal van achter of van opzij. De zes A heren genieten volop van hun extra afstand via Swalmen, Asselt, Rijkel, en Beesel naar het veer. Daarvoor hadden ze al een lange geleidelijke klim in Elmpt moeten verwerken.
Samenkomst na afloop op het terras van de Siem, waar het peloton nog even lekker van het zonnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *