Zaterdag 7 januari

Het was als gevolg van de stevige buien te nat voor een tocht in de bossen. Daarom werd besloten het nieuwe jaar te beginnen met een tocht over de verharde weg. Dus vertrok een groep van 12 ATB-ers via wat slingerwerk in eigen omgeving naar keerpunt Maarheeze. Het eerste gedeelte betekende flink werken tegen de stevige wind op kop, maar de groep was groot genoeg om deze last te delen. Vanaf Maarheeze kon de groep wat meer profiteren van de wind en ging de snelheid omhoog. Via de Houtsberg en de Hollander naar de Stoep om langs de kanalen terug te rijden. Mooie ronde van 70 km, al viel er soms een kleine bui, het was echter niet koud.
Op zondag wederom een goede opkomst, een groep van elf koos voor een tocht van 65 km over de verharde weg met als keerpunt Pol. Een vijftal reed een vergelijkbare ronde maar dan in omgekeerde richting. Ook het damespeloton was actief deze morgen.
Het bleef droog en de wind was wat afgezwakt. Het natte wegdek betekende wel een verhoogde kans op lek en dat bleek ook wel, tweemaal moest een bandje verwisseld worden en ook na afloop stond er nog een afloper op zijn eigenaar te wachten. Ondanks het mindere weer een verdienstelijk fietsweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *