Zaterdag 7 juni: Kleine Ronde Limburg / Kornelimunster

Zeventien heren van de B groep en een damesgroep van tien op deze tropische zaterdag voor de altijd mooie inmiddels klassieke Kleine Ronde Limburg. Dat betekent via Maasbracht en Roosteren naar het mooie stuk tussen Maas en Julianakanaal naar Geulle aan de Maas. De fraaie klim wordt gevolgd daar de snelle afdaling van de Snijdersberg om alweer steil naar het Moorveld te klimmen. Glooiend terrein naar Waterval en uitzicht op het zomerse prachtige Limburgse landschap. Kasteel Terborgh is zoals gebruikelijk de pauzeplaats, wellicht voor het laatst want de nieuwe kastelein trekt de renners een financiële poot uit. De terugweg verloopt prima, al werd de versie van de ronde van jaren geleden gereden, terwijl de huidige wel degelijk verbeterd is en vooral mooier is. Enfin, dat mocht de pret niet drukken en voldaan keren beide groepen terug om hun dorst te lessen aan de Meijelse toog na ruim 150 km koersen.
Een achttal heren A zat even na achten op de fiets in Kornelimunster voor een prachtige klimronde van 145 km in de Eifel. Ronald had een nieuwe ronde voorbereid en had daarbij gebruik gemaakt van een bekende versie, die op een aantal plaatsen verbeterd en in richting omgekeerd. Het resultaat mocht er zijn, al werd de ronde als wat minder zwaar ervaren door de meeste renners. Voor een enkeling gold dat in mindere mate en was deze versie meer dan pittig genoeg. Er werd verstandig gekoerst en met volle teugen genoten van het overweldigende landschap, waar we met name vanuit de nieuwe paden volop uitzicht op hadden. Tijdens een steile afdaling in Gemund plotseling een klapband. Er moest nogal wat moeite gedaan worden om een nieuwe buitenband te vinden. Maar een zeer hulpvaardige plaatselijke fietsliefhebber bracht uitkomst in de vorm van een gloednieuwe Continental GP en wilde niet betaald worden. Het genoegen medefietsers te kunnen helpen was meer dan voldoende voor deze persoon! Dat werd door de renners uitermate gewaardeerd.
Twee pauzeplaatsen maar liefst, met name om de bidons te vullen en het vocht op peil te houden deze mooie zomerse dag. De zon was gelukkig vaak wat verscholen achter wat sluierbewolking. De laatste klim bij Simonskall was de meest steile van de dag en daarna was het op hoge snelheid terug naar de startplaats in een heerlijk lange afdaling van zeven km. Prachtige ronde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *