Zaterdag 7 mei: Waalse Pijl / Kleine Ronde Limburg / diversen

De interesses waren verdeeld deze zonovergoten zomerse zaterdag. Het zomertenue kon eindelijk uit de kast, en dat fietst toch een stuk lekkerder, korte broek en korte mouwen.

Heren B reed rondje Echt van 90 km en de groep telde tien liefhebbers. De wind van achteren naar huis voelde ook goed aan.
Een viertal A rijders had de stoute schoenen aangetrokken en reed in alle vroegte naar Spa, waar deze prachtige zaterdag de toertocht de Waalse Pijl verreden werd. Een van de mooiste klimroutes in de Ardennen, wel pittig, maar dat was voor het gemotiveerde viertal geen probleem. Bekende klimmen zijn de Redoute, De Wanne, De Rosier, en niet te vergeten de Stockeu. Maar er zijn er meer. Deze keer een afstand van 166 km en ruim 3000 hm. Mooie prestatie mannen!

Dan een vijftal gegadigden, die s ‘morgens wilden vertrekken en wel oren hadden naar een wat langere tocht. Dat betekent veelal de Kleine Ronde Limburg, een prachtige ronde van 160 km naar het zuiden. Een achttal klimmen en een mooi stuk Duitsland. In de loop van de morgen nam de oostelijke wind wat in kracht toe, dat betekende soms hard werken, maar ook soms profiteren. Afsluiting bij café de Stoep deze keer, prachtige zomerse rit en prima afsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *