Zaterdag 7 november: Heldense Bossen / Kronenberg / Clinic Erwin, na afloop koffie en vlaai

Vijftien heren present aan het vertrek op een bewolkte maar wel droge zaterdagmiddag, de warmste 7e november sinds begin 20e eeuw! Dus luchtig gekleed voor de koffie-met-vlaai-toertocht.  Een heren B groep van negen koos voor de Heldense bossen en reed een voortreffelijke ronde van 58 km.

Zeven leden waren present voor de ATB clinic die aangeboden werd door Erwin Verberne in de Simonshoekse bossen, zes heren en een dame. Vertrek was vanaf  Ride Bike en de volgende onderwerpen kwamen aan bod: balanceren, bochtentechniek, remmen en tikkertje op de fiets. Koffie en thee was voor gezorgd en de leden kregen een goodiebag mee. Een erg geslaagde middag, Erwin, bedankt!

Een zestal heren A koos voor Kronenberg en dat betekent langs het Deurnese kanaal en de Helenavaart naar de Belgenhoek. Noordelijke van de A67 wordt een bosje meegepikt en het pad is soms wat lastig te vinden. Tegenover de Schatberg worden de bossen van Sevenum-Kronenberg  binnen gereden en een bekende route gevolgd. Er is nog weinig gefietst over de paden en dat betekent dat het vaak lastig loopt en veel energie kost om de snelheid erin te houden. Een aantal leuke singletracks en heuvels geven de tocht wat extra’s ondanks het vaak zware terrein. Ter hoogte van Toverland worden de bossen van de Hees verruild voor die van de Steeg en ook hier liggen een paar aantrekkelijke heuvels. De bossen noordelijk van de Peelse Golf worden nog meegenomen en even is het zoeken naar het juiste pad. Via de Turfhoeve terug naar de Helenavaart om het parcours in de Grashoekse Belgenhoek te rijden. Ook hier is nog weinig gefietst en soms zijn de paadjes geblokkeerd, maar grotendeels ligt het parcours er goed bij. Langs de kanalen terug naar de Siem na bijna 65 km, waar de overige groepen ook samen komen voor de afsluiting met koffie en vlaai. Prima zaterdagtochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *