Zaterdag / zondag: 21 en 22 april

Damesgroep / B-groep

Een stevige wind, 6 dames en 8 heren van de B-groep. We besluiten samen te fietsen.  We fietsen richting Heibloem, rechtsaf Caluna  via Stokershorst naar Nederweert-Eind en Schoor.  We laten Weert rechts liggen en fietsen via Swartbroek naar Tungelroy. Dan naar Altweerterheide en het industrieterrein van Weert. Daar steken we de Zuid- Willemsvaart over en gaan rechts langs de Weerterbergen naar Budel. Dan zijn we snel in België.  Via Hamont-Achel fietsen we richting Achelse Kluis. De lucht wordt dreigender en inderdaad even later vallen de eerste druppels. Niet veel gelukkig en we blijven redelijk droog.  Na de Achelse kluis door het mooi natuurgebied naar Leende. Ook daar krijgen we wat spetters te verwerken.  Via Sterksel, Maarheeze, Someren-Eind gaat het rap richting Meijel. Na zo’n 103 km zijn we terug. Mooie tocht met helaas drie keer lek maar qua regen viel het meer mee.  Op zondag 8 dames die napratend over Wor Mèèl gröts op is een rondje Maarheeze fietsen. Wat verlangen we toch naar hogere temperaturen.

De herengroep, op zaterdagmiddag zes man sterk, reed rondje Bels. Een twijfelend begin met twee keer schuilen in het eerste kwartier, maar daarna een prachtige rit met volop zon, ondanks wat dreigende luchten. De heenweg was hard werken tegen de sterke wind, de terugweg lekker profiteren met de wind van achteren.
Op zondagmorgen dertien heren van de A groep en 7 van de B-groep voor het rondje van 90 km, dat grotendeels ook zaterdag werd gereden. Bijna terug in Meijel moeten de grote jongens op kop om de opkomende regenbui voor te blijven. Dat lukt grotendeels en dat betekent in een droog pak nakaarten. Ondanks wisselvallig weer een erg geslaagd fietsweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *