Zondag 1 oktober: Maasbracht / Asenray / Liessel.

Na een verregende zaterdag met ruim 20 mm neerslag was de opkomst op zondagmorgen prima te noemen. De omstandigheden waren dan ook volkomen anders. Ietwat fris, maar al snel volop zon en de temperatuur zou snel genoeg oplopen naar hele aardige waarden. Uiteindelijk hadden de korte broeken dragers nog gelijk. Zoals gebruikelijk in deze fase van het seizoen was de keuze van de fiets verschillend. De echte liefhebbers van het veldwerk hebben geen geduld meer en waren present met de ATB of cyclecrosser. Een zevental werd gevormd en men koos voor de permanente routes van Meijel, Neerkant en Liessel. De twee laatstgenoemde parcoursen lagen er prima bij, ondanks de grote hoeveelheid water die gevallen was. Dat gold ook voor het grootste deel van het parcours in de Simonshoekse bossen, al waren daar een klein aantal natte plekken bij, waar het water niet weg kon. Daar is nog wat werk aan de winkel. Tevreden mountainbikers na afloop van hun 55 km lange tocht.
Heren B telde tien liefhebbers en reden een wat geïmproviseerde, maar daarom niet minder aantrekkelijke tocht, met als keerpunt Maasbracht. Ook hier volop tevredenheid na een prima tocht van ruim 75 km. Ook de damesgroep was goed vertegenwoordigd en reed nog op de wegfiets.
Heren A bestond uit een achttal, en een deel ervan was al om 9.00 uur vertrokken voor een rondje Meijel om om 9.30 weer terug te zijn en bij de groep aan te sluiten. Een wat onbekende route, ronde Asenray, werd voorgesteld. Gezien de windrichting, de wind kwam uit zuidelijke richting, maar viel in kracht wel mee, een juiste keuze. De aanloop is zoals die van rondje Haaren, dus via Heide en Haelen naar de Maasbrug in Horn. De stuw in Linne over de Maas en via St. Odiliënberg naar het Reutje en Holst, twee gehuchten in het stroomgebied van de Roer. Mooie slingerende buitenafweggetjes naar Melick. Even een stukje industrieterrein Roerstreek van Roermond, maar al snel weer landelijk gebied naar Asenray en Boukoul. Na de oversteek, eigenlijk de ondersteek, van de A 73 naar het idyllische Asselt. De meanderende Swalm is grotendeels buiten haar oevers getreden na de overvloedige regenval van zaterdag. Via Rijkel en met zicht op de molen de Grauwe Beer en de Maas naar Beesel. De weg van Beesel naar het veer ligt overhoop, er moet een nieuw wegdek op. Dus even veldwerk op weg naar het veer, dat lijkt te wachten op de groep, want meteen kan men erop rijden. Na de vlotte oversteek door de Heldense bossen en over de muur van Egchel. In Egchel even omrijden wegens een wegversperring. Eenmaal terug bij de Heere wijst de klok kwart over twaalf en zijn de overige groepen al terug. Een hele mooie ronde van 83 of 96 km, afhankelijk van het vertrektijdstip. De afsluiting bij de Heere is vaste prik en ook vaste prik goed. Zaterdag was niks, zondag was echter prima en deed de verregende zaterdag snel vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *