Zondag 10 april: Croyse Hoeve / Mierlo

Het had vroeg in de morgen een halve mm geregend, genoeg om het wegdek net nat genoeg te doen worden, zodat de fietsers het eerste uur nog wat opspattend water en vuil te verwerken kregen, al viel het uiteindelijk toch wel mee. De zon kwam regelmatig door en de temperatuur werd zienderogen beter. De dag zou een echte mooie zonnige voorjaarsdag worden, later kon men dezelfde beelden zien op t.v. waar verslag werd gedaan van een uitermate enerverende Hel van Noorden, Parijs-Roubaix.
Heren A telde tien renners en reden een wat geïmproviseerde ronde van 85 km. Het keerpunt was in de contreien van Mierlo.
Heren B telde twaalf gegadigden, later dertien, want er was een laatkomer die alles op alles zette om aansluiting te krijgen. Nadat het peloton hem had geconstateerd na pakweg 10 km, werd even ingehouden om hem de kans te geven aan te sluiten. Even werd geopperd dat de mannen aan kop de betreffende fietser wat extra hadden laten zweten, het zal eeuwig onduidelijk blijven hoe het nou precies zat. De laatkomer vatte het sportief op en sloot zonder mokken aan.

Via de Kokmeeuwenweg richting Asten, vervolgens Lierop, Mierlo en Stiphout. De omstandigheden worden steeds beter, de zon komt door en de wind is noordoost maar zwakjes, dus een ideale zondagmorgentocht. Piet navigeert het peloton vlekkeloos door het Brabantse landschap met zijn mooie boerderijen en landerijen. Af en toe is het oppassen geblazen, want het wegdek is in dit overwegend agrarische gebied soms modderig. Op weg naar Aarle-Rixtel passeert de groep herberg de Croyse Hoeve en het fraaie kasteel Croy, in het landschap tussen Lieshout, Aarle-Rixtel en Stiphout. Twee pareltjes in dit typisch stukje Brabant. Piet weet de gebruikelijke klinkerwegen in deze contreien zoveel mogelijk te mijden. Van Bakel naar Vlierden, langs de Bikkels is bekend terrein en via het Leensel naar Neerkant om via de Tureluurweg terug naar de Meijelseweg te koersen. Tweemaal lek gedurende de ruim 90 km lange toertocht mocht de pret niet drukken, het enige gevolg was 10 minuten oponthoud. Hele mooie toertocht, goed doorgereden op een prachtige zondagmorgen. Uiteraard goed soepje en biertje en gezellige afsluiting bij de Nostalgie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *