Zondag 10 januari: Asten / Bakelse bossen / America

Twaalf heren MTB-ers zetten koers richting Asten voor de georganiseerde NTFU veldtoertocht vanaf het plaatselijke sportpark. De voorspelde nachtelijke regen ging aan onze regio voorbij, dus het parcours zou erg mee kunnen vallen. Dat bleek ook zo te zijn. De organisatie had de route wat aangepast ten opzichte van voorgaande versies en dat betekende een verbetering van de toch al gewaardeerde tocht. Een aantal gewoonlijk natte stukken zoals Vlierden was vervangen door betere gedeeltes. Het permanente parcours van Liessel was grotendeels opgenomen en een mooi zij het nog maagdelijke deel in de Dennendijkse bossen. De pauzeplaats geniet grote bekendheid vanwege de voortreffelijke kop snert en brood met zult zelfs. Ook nu werd daar gretig gebruik van gemaakt. De groep van twaalf viel wat uit elkaar als gevolg van de gekende krachtsverschillen, maar gezamenlijk werd terug gekoerst naar Meijel, waar de tellers ruim 80 km aangaven.  De organisatie turfde maar liefst 620 deelnemers en kan terug kijken op een zeer geslaagde toertocht, Asten, bedankt!
Een groep van vier MTB-ers besloot tot een wat later vertrek en koos voor een lange aanloop over de verharde weg naar het technische parcours van de Bakelse bossen vlakbij Helmond. De terugweg bleek na een snelle ronde in het bos geen sinecure met de forse wind op kop. Maar die uitdaging ging het groepje ook niet uit de weg en kwam voldaan terug bij de Nostalgie, ruimschoots op tijd voor de overheerlijke soep.
Een negental heren had besloten om de te verwachten modder – het zou s ’nachts immers regenen werd gezegd- te ontwijken en koos voor de verharde weg op deze werkelijk prachtige en zonnige morgen. Vier racefietsers en vijf MTB-ers reden een hele mooie ronde in de peelregio. Het eerste deel tot Griendtsveen was het parcours van de Bos en Peel route. Vandaar werd door de Peel naar America gekoerst, zo’n beetje het keerpunt van de dag. Via Kronenberg en Sevenum , waar eerst even een lekke band vervangen moest worden, naar Maasbree en over de Meeren naar Helden. De muur van Egchel levert geen problemen op. Het vertrek was met de wind van achteren, dus de terugweg vanaf America was het stevig aanpakken soms, want de wind was stevig. Na ruim 75 km gelijktijdige terugkomst met de Asten-gangers. Die werden trouwens op de Hazeldonkseweg in Liessel al gesignaleerd. Gezellig afsluiten bij de Nostalgie, waar geconcludeerd moest

worden dat de Asten gangers het meest gelukkig in hun keuze waren. De omstandigheden bleken reuze mee te vallen, ja zelfs prima te zijn. Desondanks genoot ieder van het zeer geslaagde fietsweekend!

Later op de dag zou Sabrina Stultiens verdienstelijk tweede worden op het NK veldrijden in Hellendoorn, proficiat Sabrina!

Sabrina zilver NK 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *