Zondag 11 januari: Rondje Sterksel / Liessel / Asten

Op zaterdag geen actieve renners op de weg of in het bos, het regende ten tijde van vertrek en de combinatie met de stormachtige wind deed het peloton besluiten een alternatieve invulling van de middag te kiezen.
Na een aantal dagen met veel regen waren de omstandigheden voor een MTB toertocht niet best. Desondanks een viertal Vélo-renners die in alle vroegte naar Asten voor de geplande toertocht vertrok. Ruim een uur later vertrokken ruim 20 liefhebbers voor hun zondagmorgentocht. Een zevental dames reed een heel aardige ronde in eigen omgeving. Heren B, een vijftal, reed ondanks het nattere terrein een geslaagde veldtoertocht in Neerkant en Liessel. Heren A telde elf renners en kozen voor rondje Sterksel, een bekende ronde, over de verharde weg. Opmerkelijke variatie in deze groep, zowel fietsers als hun fietsen. Te beginnen met de fietskeuze: een tweetal MTB 26 inch, een hybride 28 inch, drie 29 inch MTB’s en een vijftal racefietsen. De bandbreedte varieerde van 23 tot bijna 60 mm. Het profiel van deze banden varieerde van 0 tot 10 mm. Dan de leeftijd, die varieerde van 29 tot 65 jaar, terwijl er zowel jonge vaders als ervaren opa’s in het peloton koersten. Dan was ook de afstand nog variabel, immers een tweetal was al een half uur eerder op pad. Enfin, wat voor iedereen gelijk was, was het feit dat we twee kleine hagelbuien op ons dak kregen en toch een heerlijke ronde van 73 km verwerkten en met een stormachtige wind te kampen hadden.

De 7 (later 6) dames bleven met de atb op de weg. Eerst wind in, met hagelbuien, richting Asten. Met de wind in de rug weer richting Meijel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *