Zondag 12 februari: Toertocht Liessel / Diversen.

De winter was weer even terug, niet zozeer wat temperatuur betrof, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag was wat sneeuw gevallen. Gedurende de dag smolt die langzaam weer en op veel paadjes bleef een smurrie over. Dat weerhield veel fietsers ervan hun gebruikelijke zaterdagmiddagtocht te rijden. Toch waren er acceptabele parcoursen zoals Neerkant, een groot gedeelte van Meijel trouwens ook, want er was weer aan de baan gewerkt. Dus toch een aantal mountainbikers die wat km’ s wegwerkten op zaterdagmiddag. Baanwerkers, bedankt voor jullie inzet!
Voor zondag stond de georganiseerde toertocht van Wielercomité Liessel op de kalender. Als gevolg van wat WhatsApp-verkeer of juist het ontbreken ervan ontstonden er maar liefst drie verschillende vertrektijden. Maar eenieder wist zijn groep uiteindelijk toch wel te vinden en de diverse groepen waren erg duidelijk na afloop. Het was wederom een mooie toertocht onder ditmaal gelukkig goede omstandigheden. Dat was de laatste jaren wel anders, het evenement werd steevast geplaagd door vooral nattigheid. Dat viel ditmaal dus mee en dat leidde tot ruim 450 inschrijvingen. Een prima aantal, gezien de concurrentie van Het Dak van Brabant, een evenzo fraaie toertocht vanuit Nuenen. Liessel maakte gebruik van de mooie bossen van Oostappen, Vlierden en de Liesselse bossen Galgenberg en het Leensel. De meeste singletracks lagen er uitstekend bij want het terrein had de sneeuw van zaterdag en de nachtelijke motregen uitstekend verwerkt. De organisatie was prima evenals de kwaliteit van de pauzeplaats en bijbehorende verzorging. De totale afstand inclusief heen- en terug fietsen, bedroeg ruim 75 km.
Behalve de drie of vier groepen Liessel gangers waren er nog individuele of kleine plukjes mountainbikers actief voornamelijk in de Simonshoekse bossen, Neerkant en Liessel en hun aantal km’ s schommelde tussen de 50 en 60 km. Een drietal heren waren de dikke banden zat en reden op de racefiets rondje Sterksel van 75 km en ook dat drietal was tevreden. Wat wil men meer op deze prima zondagmorgen die wat weer betrof almaar beter werd. Na de soep en enkele biertjes kwamen steeds meer Kieveloeters bij de Heere binnen en namen de plaats van de fietsers in om hun feestje te vieren met de dolle dagen in het vooruitzicht!
Volgende week wordt het winterseizoen afgesloten middels de sluitingstocht met na afloop koffie en vlaai bij de Siem. Dinsdag 21 februari is de ledenvergadering. Op zaterdag 4 maart wordt het wegseizoen geopend, dat betekent dat het carnavalsweekend de fietsers elkaar wel weten te vinden en de fietskeuze onderling zullen bepalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *