Zondag 13 januari: Asten

De winter had voorzichtig intrede gedaan en dus zouden de bossen er mooi bij liggen voor ATB tochten. Dat betekende zestien gegadigden op zaterdagmiddag. Een groep van zes reed via Helenaveen en een stukje Grashoekse bossen naar Kronenberg en via Mariapeel en langs de kanalen weer terug. Daarmee een hele mooie afwisselende ATB tocht van 55 km. Een groep van tien koos voor de permanente ATB routes van Liessel en Vlierden, daarmee hun tellers op ruim 60 km zettend. De omstandigheden waren prima, grotendeels bevroren ondergrond, in de zon echter een gedooide toplaag en dan was het zwaarder.
Daar was op zondagmorgen geen sprake van. Prachtige bevroren ondergrond, temperaturen van minus 5 graden en een fantastische januari-zon. Twaalf liefhebbers voor de Jarno Bakker Toertocht vanuit Asten, traditioneel de tweede zondag van januari. De route voert de bijna 700 deelnemers door de Schietbaanse, Polderse, Dennendijkse, Liesselse en Oostappense bossen. Een schitterende toertocht van 50 km, er waren overigens ook 30 en 40 km routes. De Vélo renners gaven de voorkeur aan de lange tocht, al reed een kopgroepje een vijftal km minder en miste daardoor de pauzeplaats. Een pauzeplaats die altijd prima verzorgd is, soep, thee, koffie, krentenbrood of een boterham met zult. Helaas, maar de rest van de groep zag de bewuste pijl wél tijdig en reed de complete route. Dus was het na afloop even wachten tot iedereen binnen was en de kop erwtensoep had genuttigd. Dan de sterke mannen op kop om de terugweg met de wind van voren aan te vangen. Totaalafstand, 75 of 80 km al naar gelang je op had gelet of niet!
Dan was er nog een behoorlijk aantal dat vanaf 9.30 uur in eigen omgeving hun zondagse rondje volbracht. Al met al een grote deelname onder zeer goede omstandigheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *