Zondag 15 april: Molenbeersel / Tongerlo / Echt.

Prima weer na een verfrissende nachtelijke bui van ruim 5 mm. Het betekende echter wel dat de wegen nog nat waren. De temperatuur was aangenaam en de wind viel ook mee. Dus een mooie opkomst, een tiental dames, een heren B groep van dertien en een heren A groep van vijftien op de dag van de Amstel Gold race. Heren B koos voor rondje “aceetion”, oftewel Echt. Een prima ronde van ruim 90 km. De groep was wat laat terug. En inderdaad, het natte wegdek gaf problemen, maar liefst driemaal lek kreeg de groep te verwerken.


De heren A groep was te groot, dus opsplitsen. Eerst de meest snelle en of jonge renners laten vertrekken en dat was een vijftal. Dit vijftal koos voor de bekende ronde met als keerpunt Molenbeersel. Afstand 96 km en mooi op tijd terug, stevig tempo erop dus.
Dan een heren A groep van tien die koos, gezien de windrichting, de uiterst fraaie tocht naar Tongerlo van 92 km. Meest kenmerkend is de fraaie groene omgeving zowel op Nederlands als op Belgisch grondgebied. Mooie rustige verkeersarme weggetjes. De eerste helft van de tocht waren de kopmannen maar liefst driemaal “van het padje af”, letterlijk. Het navigeren viel soms niet mee. Het natuurgebied na het verlaten van Tongerlo spreekt tot de verbeelding, zeker in het voorjaar. Er was echter meer natuurschoon dat door menig renner werd opgemerkt. Er werd zowel met de wind op kop als met de wind van achteren stevig door gereden, zonder dat iemand in de problemen kwam.
De meningen waren verdeeld na afloop, terras of binnen. In elk geval lekkere soep en een gezellige afsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *