Zondag 15 mei: Milheeze / Venray

Koud voor de tijd van het jaar, bij vertrek een graad of acht en alweer een flinke noordwesten wind, vaak draaiend naar west deze zondagmorgen. Gelukkig droog, maar het was de vraag of dat zo zou blijven, de buienkans was niet echt hoog, maar plaatselijk kon er een bui verwacht worden.
Heren B bestond uit een tiental en er werd besloten ronde Milheeze te rijden. Piet was present, dus dat was een garantie voor voldoende routekennis. De heenweg betekende veel wind op kop, maar er werd goed aan kop doorgedraaid dus weinig problemen, wel even hard werken voor de kopmannen. Redelijk relaxed terug met veelal de wind min of meer in de rug. Een totaal van tegen de 90 km en het bleef droog.

Heren A was met een negental present en koos voor een variant op ronde Venray. Via de Belgenhoek en de Kerkkuilenweg richting Evertsoord. De Driekooienweg voert de renners via de Zwarteplakweg naar America.

Vervolgens de gehele Lorbaan af naar Veulen. Mooi buitengebied naar Heide en Venray. Het viaduct over de A73 wordt opgesprint, zoals gebruikelijk trouwens, en met een boog om het relatief nieuwe industrieterrein De Blakt in Oirlo heen. Via Castenray en Tienray naar Melderslo. De wind krijgt de groep dan van voren, dan van achter, dan weer van opzij. Dus wisselt het tempo nogal eens, soms zelfs bedraagt de snelheid met de sterksten op kop 45 km per uur, dan weer met moeite 30. In Melderslo moet een tiental minuten geschuild worden voor een flinke bui. We krijgen deze mogelijkheid van een gastvrije boer, die zijn “sjob” ter beschikking stelt. Het is echt koud en het natte wegdek maakt dat er niet beter op het eerste kwartier na het oppakken van de route. Maar weldra is het wegdek droog geblazen en na Grubbenvorst is iedereen weer voldoende warm en opgedroogd. Het loopt dan weer lekker over het snelfietspad van Zaarderheiken naar Sevenum. De A67 over op weg naar Koningslust en vlakbij Beringerzand dreigende lucht en een stormachtige wind die doen vermoeden dat elk moment een bui kan vallen. Dus doorfietsen om droog binnen te komen, het is te fris om nat te regenen. Het blijft echter droog, zodoende kan met een gerust hart van de lekkere soep en het pilsje genoten worden bij de Nostalgie, na een mooie tocht van 91 km en precies om 12.00 uur terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *