Zondag 15 september : Molenbeersel / Bos-en Peel

Damesgroep: Op het Raadhuisplein een grote groep Vélo rijders, in totaal meer dan 40 liefhebbers! Iedere zondag weer mooi om te zien hoe vanuit alle zijwegen fietsers zich verzamelen om dan in drie groepen uiteen te gaan. Omdat het zaterdag geen fietsweer was op deze zondag een langere tocht voor de damesgroep. Zeven dames en 1 heer fietsten een mooie ronde over Ospel, Nederweert, Laar, Maarheeze, Weert naar België. In de buurt van Molenbeersel het keerpunt van deze 96 km lange tocht. Via Haler, Ell, Swartbroek, Weert, Schoor en Heibloem weer richting Meijel. Net voor half één terug bij de Nostalgie waar de herengroepen al aan de koffie/bier zaten. De koffie/thee en later de soep smaakten goed.
Herengroep: De heren A groep, 15 in getal reed grotendeels de Bos- en Peel route, hier en daar aangevuld met wat interessante weggetjes. De zon deed goed haar best het eerste deel van de morgen, later kwam er wat meer bewolking opzetten, maar het bleef gelukkig droog. In flink tempo werd de 100 km afgelegd, slechts eenmaal onderbroken door lek ter hoogte van Sint Jozef bij Deurne. Een heuse kniptang uit de achterzak van Chris bracht uitkomst om het diep in het canvas verscholen stukje glas te verwijderen. Overigens reed een vijftal zaterdagmiddag rondje België van ruim 80 km, in plaats van de geplande 110 rondje Duitsland. Toch nog even een bui op hun dak gekregen ter hoogte van Haelen. Desondanks op beide dagen prima toertochten.
Heren B was zondagmorgen wederom de grootste groep met 19 renners en ook hier tevreden gezichten na afloop van hun zondagmorgentocht van 87 km, met evenals de dames keerpunt Molenbeersel. Er werd erg gedisciplineerd gefietst. De zomer is voorbij, de fietsvreugde nog lang niet, gezien de opkomst en het enthousiasme, waarmee gereden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *