Zondag 16 oktober: Heel / ATB Liessel.

Zaterdagvond was de jaarlijkse Vélo-feestavond en die stond dit jaar in het teken van het Oktoberfest en de organisatie bestond letterlijk uit die jüngsten aber hübsche Mädchen. Dat stond garant voor veel feestplezier en dat bleek zo ook op zondagmorgen met diverse leden die symptomen vertoonden van “ sloerig in de rakkert “, of zelfs afwezig waren.
Desondanks toch de nodige fietsliefhebbers aan het vertrek, ditmaal een gelijk aantal wegfietsers en mountainbikers. Negen ATB-ers kozen voor ronde Neerkant en Liessel en het was al snel duidelijk dat de regen van vrijdagnacht en zaterdagmorgen de conditie van beide parcoursen had verbeterd. Het negental was een combinatie van heren A en B. Drie ervan besloten na deze twee rondes het nieuwe parcours in de Simonshoekse bossen nog te rijden. Ook zij kwamen tot de conclusie dat de regen de situatie had verbeterd. Het was nog steeds een zwaar parcours en het enige dat helpt is zoveel mogelijk fietsen.

Dan een negental wegfietsers, eveneens een combinatie van heren A en B, die kozen voor ongeveer de kleine ronde van de Vélo-tour Midden Limburg tegen de klok in. Tussen Nederweert Eind en Leveroy even stoppen om de koeien een oversteek te gunnen en de eigenaar en de eigenaresse een goede dag te wensen. Want dat was het, een supermooie, jawel nazomerdag met een heerlijke zon aan de hemel en weinig wind. Het pelotonnetje genoot dan ook met volle teugen van het prachtige weer en omgeving en van de redelijk ontspannen rit van 75 km. Al zou later het tempo wat toenemen zonder dat er gejakkerd werd. Zodoende bleef er voldoende energie over voor de tweede etappe, die bestond uit de gezamenlijke fietstocht naar het feest van Jan en Riet. Prachtig fietsweekend en een gezellige afsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *