Zondag 17 juli: Maarheeze / Overloon

Een bewolkte zondagmorgen, maar wel uitstekende temperatuur voor in zomertenue te koersen. Heren B telde veertien gegadigden en kozen voor ronde Maarheeze, een oude bekende ronde in het Vélo-repertoire. Jammer genoeg werd de tocht een beetje verpest door een ongelukkige valpartij. Een automobilist die de groep voorrang moest verlenen zette de neus van zijn auto net te ver op de weg. De natuurlijke schrikreactie leidde tot een valpartij, waarbij drie renners betrokken waren. De schade leek beperkt te zijn, echter een fietser moest toch met een behoorlijk wond aan een vinger naar de eerste hulp. Jammer. Gelukkig geen verdere verwondingen of blessures. Het blijft opletten geblazen. De tocht werd enigszins ingekort en de groep min een reed zo ongeveer 80 km.

 

Heren A telde hetzelfde achttal als op zaterdag en werd aangevuld met twee man. Het tiental koos voor rondje Overloon, een redelijk bekende ronde van tegen de 90 km. Misschien iets korter dan gewend in deze fase van het seizoen, maar de snelle 165 km van zaterdag zat nog in de benen, dus geen probleem.

Via de Snoertsebaan en de Liesselse Lupinenweg naar de spoorwegovergang op de Griendtsveenseweg. Ysselsteyn is de volgende plaats en prachtige landelijke wegen over Merselo naar keerpunt Overloon. Een relatief rustig begin, maar al snel kwamen er sterkere mannen op kop en het tempo ging als vanzelfsprekend omhoog. Wel binnen acceptabele waarden, want de wind was toch soms weer wat sterker dan verwacht. Via Vredepeel richting Milheeze, maar om de dorpskern te mijden wordt de route van de Vélo-tour rond de Peellimieten ofwel de Hel van de Peel gevolgd tot terugkomst in Meijel. De bekende afsluiting op het terras van de Nostalgie behoeft geen nadere uitleg.

Heel aantrekkelijk fietsweekend al zal de geblesseerde B renner daar iets genuanceerder over denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *