Zondag 17 november: Heldense bossen

De damesgroep koos deze zondag voor Liessel en Neerkant. Eerst via de weg naar de Liesselse bossen. Het parcours lag er goed bij. De extra lusjes die er begin van dit jaar bij zijn gemaakt zijn ook de moeite waard. Daarna naar Neerkant. Ook dit technische parcours ligt er fantastisch bij. Een goede training voor de tocht in het Meinweggebied a.s. zaterdag.
Een grote groep heren aan het vertrek, twintig in totaal, en voortreffelijke omstandigheden, geen wind, droog en een temperatuur van pakweg vier graden. In een grote groep werd langs het Neers kanaaltje naar de Heldense bossen gereden, die in de omgeving van het Bovenste bos binnen worden gefietst. Hier wordt de groep in drieën gesplitst en maken alle drie de groepen er een fantastische tocht van. De singletracks liggen er voortreffelijk bij en het loopt dan ook lekker. Menig sporter of wandelaar heeft zijn weg gevonden naar dit prachtige gebied. Het is er druk en de fietsers gedragen zich keurig en je ziet dat met een beetje respect voor elkaar het geen enkel probleem is om met veel mensen van de mooie omgeving en het herfstweer te genieten.
Een groepje heeft even oponthoud vanwege een afgebroken zadelpen. De berijder wijt het aan metaalmoeheid, die boutjes van tegenwoordig zijn niet alles meer, oppert hij nadien als de groep aan een pilsje bezig is. Er wordt wat nagepraat, ondermeer over de goed geslaagde technische avond. Al met al een prima fietsweekend en nu eens onder zeer goede omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *