Zondag 19 juli, Rondje Duitsland / Rondje Venray

Heren B telde dertien liefhebbers en koos voor een relatief nieuwe ronde Duitsland, voorbereid door Jan. Het peloton is laat terug bij de Nostalgie. De reden blijkt uit drie lekke banden en het veer in Grubbenvorst te bestaan. Het wegdek was nat, onderweg viel plaatselijk een buitje en daarmee was de kans op lek groter. Er werd opgemerkt dat het merkbaar was dat een aantal vakantie had gevierd en er minder aan de conditie was gewerkt. Ondanks de vertragingen een aantrekkelijke toertocht van 100 km.

Heren A kreeg gezelschap van Sabrina, net terug van een verdienstelijke Giro d ’Italia en telde daarmee tien liefhebbers. Het had die nacht ruim 10 mm geregend, dus een nat wegdek en ook hier al snel genoeg een lekke band. Met vereende krachten was dit probleem snel verleden tijd en het bleef gelukkig bij dit ene lek. Ondanks dat ook deze groep iets lichte regen te verwerken kreeg. Het was echter niet koud en de periode met regen was dermate kort, dat het bij wat gespetter vanaf het wegdek bleef. Er werd gekozen voor het bekende rondje Venray en dat betekent afgemeten 90 km. Een paar heren wilden hun spierballen nog laten zien door tegen het einde af te sprinten, maar werden keurig terechtgewezen door een nog sterker sprintende dame!

De weersvoorspellers hadden het ditmaal mis, want het merendeel van de morgen was droog en gaf het Vélo-peloton de gelegenheid om na een hele mooie zaterdag ook de zondagmorgen fietsend in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *