Zondag 2 februari: Asten / Heldense bossen

Een zestal heren koos op zaterdagmiddag voor een ATB tocht in de schier immer berijdbare Heldense bossen. Het had s’morgens immers zo’n beetje de hele morgen geregend en dat zou betekenen dat op de meeste plaatsen de ondergrond erg slecht zou zijn. Dat viel in Helden dus mee en de groep reed een leuke route.
De volgende morgen was niet iedereen even fris na een gezellig Abraham feestje. Maar dat zou snel verdwijnen op deze werkelijk schitterend zonnige dag. Een tiental heren koos voor de Heldense bossen en naar verluidt gingen er echter wel een paar door (onder) het lint ( van het crossparcours).
Een ander tiental koos voor de tegengestelde richting en begon in de Neerkantse bossen, waar het her en der nog wat bevroren was. Mooi begin op dit technische parcours. Even verharde weg op weg naar de Liesselse bossen en een groet aan “Rustig èn. De eerste helft ligt er voortreffelijk bij evenals de bossen rondom Oostappen. Deze permanent uitgepijlde route zit onder beheer van TWC Asten en is een heerlijk technisch parcours, louter singletracks en de nodige bochten die lekker lopen. Het tweede deel van Liessel is erg bekend terrein, maar daarom niet minder interessant en de groep geniet met volle teugen van dit deel. In Neerkant wordt de route weer opgepakt en onze Neerkander laat zien dat dat zijn terrein is en vliegt met zijn 29-er over het parcours. Hergroepering bij het verlaten van het bos en gezamenlijk ontspannen terug naar de koffie. “
Eensgezind wordt opgemerkt: ondanks een wat mindere zaterdag een prachtig fietsweekend zeker als gevolg van het prachtige voorjaarsweer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *