Zondag 20 september: Wanssum / Broekhuizenvorst

Daags na de feestavond een goede opkomst en prima weersomstandigheden voor een leuke toertocht. Even werd geopperd helmpje op-helmpje af te doen. Helmpje op betekende fietsen, helmpje af betekende regelrecht naar de Nostalgie. Naar verluidt zou er al iemand geregeld hebben dat de deur open zou zijn om 9.00 uur!
Toch koos iedereen uiteindelijk voor helmpje op, om de opgedane calorieën te verbranden of het lijf schoon te fietsen van opgedane alcoholverontreinigingen. Tijdens het fietsen was er nog even gelegenheid terug te blikken op de gezellige feestavond, maar al snel had men de energie nodig toen het tempo wat omhoog ging. Tenminste bij de heren A, van abnormaal hard rijdende renners hadden we geleerd. Bij de heren B, van beschaafde renners was hier geen sprake van en deze groep deed hun afkorting eer aan. Heren C waren thuisgebleven of hadden toch stiekem helmpje af gedaan, dat is niet duidelijk geworden. De D groep van dames overigens zat al aan de koffie toen de heren terugkwamen. Heren E, van E-bikes , is in oprichting, al lijkt er voorlopig alleen behoefte te zijn aan deze groep daags na de feestavond. En heren F waren niet aanwezig, die fietsen de andere zes dagen van de week toch wel. Of acht volgens Frits.
Ronald had voor heren A een voortreffelijke nieuwe ronde voorbereid met als keerpunt Wanssum. Via Kronenberg, Meterik en Schadijk naar Castenray over bijna allen maar rustige buitenwegen. Bijna werd Maashees aangetikt en keren naar Wanssum. Vervolgens min of meer de Maas stroomopwaarts volgen via Blitterswijck en Broekhuizenvorst. Ter hoogte van Houthuizen wordt de Maas verlaten om via Sevenum naar Maasbree te koersen. De wind was bij vertrek afwezig, inmiddels was de zuidwesten wind toch wat krachtiger geworden en moest er op kop harder gewerkt worden. Een paar sterke mannen verhoogde het tempo de laatste 20 km, zonder iemand in de problemen te brengen. Een ommetje vanaf Maasbree bracht de groep via het Lange Hout naar de Vosberg. De Kaumeshoek wordt als terugweg gekozen, zodoende de ruwer wordende Hoevenstraat mijdend. Na 96 km kan het helmpje af voor een lekkere bak koffie, een goede kop soep en een lekker afsluitend pilsje. Mooi fietsweekend en een leuk intermezzo in de vorm van wederom een zeer geslaagde Vélo-avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *