Zondag 22 december: Walsberg / Asten / Kronenberg / Meijel e.o. / Helden

Een hele grote opkomst deze zondagmorgen, na een wat druilerige nacht, die bovendien ook nog de langste van het jaar was. Gelukkig erg beperkte hoeveelheden water, dus de paden zouden er best nog goed bijliggen. Dat bleek ook zo te zijn. De A groep van zes reed via Neerkant en een stuk Liessel naar Asten. De B groep was erg groot, achttien in getal, dus hier werd besloten tot een opsplitsing. Een zestal gaf de voorkeur aan de Heldense bossen, terwijl een groep van twaalf voor rondje Kronenberg koos. In deze groep konden we Yuval als gast nog eens begroeten. In de bossen van Steegberg liggen een paar prachtige technische paadjes die menig renner nog niet kende, op andere gedeeltes wordt net niet voldoende gereden door ATB ers, wel door ruiters en motorcrossers en dat betekent dat het op deze stukken minder lekker loopt en het vaak veel energie kost deze te bedwingen. In totaliteit echter een prima ronde. Rondje Belgenhoek wordt er nog achteraan geplakt. Dat, in combinatie met oponthoud als gevolg van een lekke band, zorgt er voor dat ongewild het einde van de tocht zo’n twintig minuut later is dan gepland.
De damesgroep zit al aan de koffie na hun leuke tocht door het Startebos, Simonshoekse bossen en de Neerkantse bossen. Via de Noordervaart en het Deurnese kanaal terug naar Meijel.
Dan zijn er nog twee renners, die voor de NTFU toertocht in Deurne-Walsberg hadden gekozen en thuis kwamen met respectievelijk 85 en 100 km op de teller. De stevige zuidwesten wind speelde hen vooral parten op de terugweg, desondanks keken deze twee erg tevreden terug op hun monstertocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *