Zondag 22 november: ATB en cyclocross wedstrijden Simonshoekse bossen

In alle vroegte was de organisatie, bestaande uit Gerrit van de Werf en Frank Franssen, de baancommissarissen Had en Ger en een groep vrijwilligers present om de tent op te bouwen en andere voorbereidingen te treffen voor de wedstrijden die even na 10.00 uur zouden beginnen.

Een schitterend parcours stond garant voor veel wedstrijdplezier voor 175 wedstrijdrenners in een aantal categorieën. Normaliter zou het aantal renners boven de 200 uitkomen, ware het niet dat de Duitse renners ontbraken. Onze oosterburen werden door hun bond gedwongen Duitse kampioenschappen te fietsen op straffe van een behoorlijke boete, dus dat betekende ruim 30 deelnemers minder. Opmerkelijk was de aanwas van jeugdige renners. In de categorie jeugd waren twee Meijelse jonge strijders actief en kwamen voortreffelijk voor de dag, Raf (10) en Niek (7) Sonnemans lieten zien dat in Meijel ook sterke mountainbikers aan de deur kloppen!

De bloemen werden dit jaar uitgereikt door Sabrina Stultiëns die ooit op 7 jarige leeftijd haar eerste wedstrijd hier fietste.

Dat deed ook Toine Hobus, die in het sterke ATB veld bij de amateurs zich kranig weerde en zeker in de beginfase zijn huid duur verkocht, prima prestatie. Vélo-lid Ruud Haast dwong respect af in dit zeer sterke deelnemersveld, kwam ten val in het bochtenwerk nabij het motorhome. Het tempo van de mannen die wekelijks een uur zo’n beetje in het rood rijden is zo hoog. Ruud herstelde zich prima en wist een redelijke eindpositie te behalen tussen al dit ATB geweld.

Onze dames stonden garant voor de catering, dus niemand kwam wat tekort, en tegen het einde raakten ze wel zo’n beetje uitverkocht, dames bedankt!

Veel renners spraken hun waardering uit over het parcours, dat dan ook behoorlijk pittig en selectief was. Ook roemden ze de organisatie, die overal op voorbereid was. De weersomstandigheden waren prima, het bleef de gehele dag droog na een nacht met wat nachtvorst en van de wat modderige ondergrond van zaterdag was niet veel meer merkbaar. Uiteindelijke een voortreffelijke wedstrijddag!

Langs deze weg een bedankje voor de organisatie: Gerrit en Frank, de baantechnici Had en Ger en uiteraard ieder lid die zijn of haar steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van deze wedstrijddag.

De dag wordt nog gezellig afgesloten bij de Nostalgie, waar het biertje goed smaakt!

IMG_2203Niek Sonnemans

Er werd trouwens ook nog gefietst s’ morgens en wel in twee groepen. Heren B, een zevental, reed rondje Neerkant, Liessel en het finale deel in het Startebos. Leuke tocht van 50 km.

Heren A telde inclusief Jan, die zoals een week eerder, in Helden aansloot, ook zeven liefhebbers. Ook deze groep reed een hele mooie technische ronde in de Heldense bossen, waar het druk was met fietsers. Bij terugkomst stonden de tellers op ruim 55 km. Even snel een bak koffie en op naar de Simonshoekse bossen om nog een stuk van het wedstrijdgebeuren mee te krijgen. Vervolgens gezamenlijk opruimen en natuurlijk nog even nakaarten bij de Nostalgie. Een voortreffelijk weekend kan worden afgesloten, de weersomstandigheden waren beduidend beter dan voorspeld. Zowel de wedstrijden als de toertochten verliepen prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *