Zondag 23 januari:Leudal

Op zaterdagmiddag stond ATB ronde Kronenberg op het programma. Het was grijs en wat druilerig weer en dat bracht zes liefhebbers op de been. Het eerste deel wordt gevormd door de Grashoekse bossen, die er met name waar boswerkzaamheden plaats vonden, toch behoorlijk slecht bij lagen. Het verbindingsstuk naar Kronenberg is uiteraard goed te doen. Ook de bossen van Kronenberg zijn onderwerp van kap- en zaagwerk. De zware machines verdichten de ondergrond, dus ook hier was het op veel plekken niet best. Desondanks een hele aardige ronde van 60 km.

Door de omstandigheden aan het twijfelen gebracht koos op de eveneens druilerige zondagmorgen een zestal voor de wegfiets in plaats van de ATB toertocht in Leudal. Hun 65 km lange tocht werd tweemaal onderbroken als gevolg van lek. Een ander zestal reed toch per ATB in alle vroegte naar het Leudal en kwam tevreden terug met de boodschap dat de omstandigheden erg meevielen. Ook hier eenmaal lek. Zoals gebruikelijk had de organisatie weer een prachtig parcours in deze fraaie omgeving voorbereid.

De dames hebben deze zondagmorgen een zevental dames van de voetbalvereniging begeleid. Al fietsend op een mountainbike in het Startebos,  de bossen in Grashoek en Neerkant en tenslotte nog de Simonshoekse bossen, hebben deze dames eens goed kunnen proeven van deze vorm van fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *