Zondag 23 maart: Lozen/ Molenbeersel/Stramproy

Het was droog, wel frisjes en een stevige zuidwesten wind deze zondagmorgen. Desondanks alweer een prima opkomst van maar liefst drie- en veertig liefhebbers.
Acht dames en 1 heer voor rondje Lozen.  In Lozen wordt gestopt bij het plaatselijk fietscafé voor koffie en lekker stuk vlaai. Met wind in de rug gaat het dan weer richting Nederland. Er komt een donkere wolk opzetten. Het zal toch niet weer ..? En ja hoor, op bijna dezelfde plaats als zaterdag krijgen we een hagelbui. Gelukkig wel een stuk minder. Bij de Nostalgie zijn we vandaag de laatste fietsgroep die binnenkomt. Hoewel de andere fietsers de soep al op hebben krijgen de dames ook nog kop die we ons goed laten smaken.
De heren B groep was de grootste met 20 in getal en die groep koos voor een ronde via o.a. Ittervoort naar keerpunt Stramproy van ruim 85 km. Heren A telde 14 gegadigden en deze groep koos voor ronde Molenbeersel van 95 km. Het Belgische gedeelte werd gekenmerkt door veel modder en vuiligheid op de overigens mooie weggetjes in het buitengebied. Dat betekende extra opletten, zeker achterin en op momenten dat het tempo wat steviger was. Maar het peloton was geconcentreerd en zonder problemen werd de tocht volbracht. Het eerste deel de wind meestal op kop en de terugtocht de wind grotendeels in de rug. Al met al een zeer verdienstelijke zondagmorgen met al een lange tocht door onze damesgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *