Zondag 24 april: Achelse Kluis / Grubbenvorst

Een winters aandoende zondagmorgen, weliswaar droog maar wederom een koude noordenwind al was die minder sterk dan zaterdagmiddag. Bovendien was de lucht dreigend al gaven de diverse weersvoorspellers een relatief kleine kans op neerslag.
Heren B telde zeven zielen en kozen voor Achelse Kluis, een hele mooie ronde en natuurgebied de Malpie zou minder druk zijn gezien de omstandigheden. Aan de routekennis moet nog wel gewerkt worden. Bij afwezigheid van bekende wegwijzers of navigators wordt wel eens zoals dat heet van het paadje afgeweken. Een goede les en uiteindelijk wordt toch het keerpunt gevonden. Vervelender is dat de groep driemaal maar liefst een hagelbui te verwerken krijgt en dat met deze kou. Geen pretje en men zat dan ook even te koukleumen bij de Nostalgie tot het bekende opwarmertje geserveerd werd. Trouwens alvast een voorproefje van Luik-Bastenaken-Luik, waarin in ditzelfde winterweer onze eigen Limburgse Woutje tot Wout werd gepromoveerd, klasse! Toch een gewaardeerde rit van 95 km.
Heren A telde weer negen gegadigden en Johan loodste het peloton naar keerpunt Grubbenvorst. Er werd niet echt ver van huis gereden om bij eventuele neerslag snel thuis te kunnen zijn. Dus eerst met de wind in de rug via Heide en Neer naar de boorden van de Maas. Kessel, Baarlo zijn snel verleden tijd op weg naar Venlo. Beschut terrein op weg naar Grubbenvorst en dan volgt een stuk strijd tegen de wind. Via Sevenum en Horst America naar de Griendtsveense weg van Griendtsveen naar Deurne. Hier even omrijden om een truckerevenement te mijden. Dan komt een gesloten donker wolkendek vanuit het noordwesten in zicht. Het groepje keert richting het Leensel om via Neerkant richting Nostalgie te koersen na exact 95 km. Droog binnen en alweer een leuke toertocht achter de rug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *