Zondag 24 juli: De Beverroute / Geysteren / Gemert.

Twee B groepen deze wederom bewolkte maar warme zondagmorgen, het leek wel een blauwdruk van zaterdagmorgen. Een groep B renners van acht koos voor een tocht door het Noord Limburgse landschap met keerpunt Geysteren. Zonder problemen een prima ronde van ruim 90 km.

De tweede gevormde B groep telde tien gegadigden en kozen voor de Beverroute. De opening is via de Groote Peel naar Sluis 13 om de Zuid Willemsvaart over te steken. Via de Hugten naar Maarheeze en door het centrum naar de andere kant van de A2. Tussen Cranendonck en Budel naar Gastel op weg naar de omgeving van Achelse Kluis. Een mooi vrij liggend fietspad door de bossen van Achel in een lus naar Hamont Achel. Inmiddels is keerpunt De Wever gepasseerd. Achterlangs Zinkfabriek Budel naar de Zuid Willemsvaart richting Weert. In een boog om Weert heen naar Laar en via Horickheide terug naar de Witteplakdijk die overgaat in de Langstraat. Op naar de koffie op het overvolle zomerse gezellige terras van de Nostalgie na een hele leuke tocht van 87 km.

 

Heren A telde twaalf liefhebbers en dat was alweer een tijdje geleden. Maar een viertal terug van vakantie zorgde voor aanvulling op het gebruikelijke achttal van de laatste weken. Er werd gekozen voor ronde Gemert.

Via de Snoertsebaan en Liessel naar het buitengebied tussen Deurne en Ysselsteyn. De wegen naar Milheeze en de Mortel zijn prachtige rustige wegen en de kalme noordwesten wind heeft geen vat op het peloton. Hoe anders wordt deze prachtige route ervaren dan in april toen windkracht zes , zelfs zeven de renners geselde en tot het uiterste dreef. Nu redelijk relaxed fietsen en toch een behoorlijke snelheid door Brabants landschap. Deze relatieve rust werd plots verstoord door gelijktijdig tweemaal stootlek. Hetzelfde onopgemerkte gat in de weg bij overgang van het ene fietspad in het nadere net voorbij Gemert was debet aan dit dubbele euvel. Dus wedstrijdje bandenwissel en ex aequo werd de tocht na kort oponthoud hervat. Bij het Esdonks kapelletje even omrijden om een druk bezochte openluchtmis niet te verstoren. Na dit ommetje terug in zuidelijke richting naar Bakel en Vlierden. Langs de Vlierdense molen naar het Leensel, waar de groep even wordt aangejaagd door een passerende eenling. Die wordt uiteraard teruggepakt zoals dat in wielertermen heet, maar deze eenling had een stevige tred, dat was wel duidelijk. Net voor het bereiken van de bebouwde kom wordt een wielerliefhebber met bandenpech nog aan een reservebandje geholpen. Mooie tocht van ruim 100 km en even nakaarten bij de Nostalgie, waar het zoeken was naar een plekkie, want het was er druk, wel gezellig.

Uitstekend zomers fietsweekend onder de best denkbare omstandigheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *