Zondag 26 maart: Bos en Peel.

De klok was uur vooruit gezet en s’ morgens om 9.00 uur ten tijde van vertrek was het gewoon koud. De zon was nog niet present, grijs dus en een stevige oostenwind, die het voor het gevoel nog wat frisser deed aanvoelen. Desondanks een goede opkomst bij zowel heren A als B. De A groep telde dertien gegadigden en kozen voor de bekende bos en Peel route, die eigenlijk al eerder op de kalender stond en wegens minder weer niet werd gereden. Nu dus wel en met klimmers van de dag ervoor op kop begon de groep met bescheiden snelheid om eerst de benen wat herstel te gunnen. Dat zou gaandeweg wat veranderen al zou de snelheid toch beschaafd blijven. De route voert de renners door mooi typisch Peellandschap na wat slingeren door Neerkants buitengebied via Liessel en Deurne naar het agrarisch gebied noordelijk van Ysselsteyn. Via Veulen en Horst America naar Kronenberg waar de Kulbergweg tussen de Zwarte Plak en Toverland omgetoverd is tot een heuse racebaan. De weg is dubbel zo breed geworden, mooi nieuw asfalt en volledig van verlichting voorzien. Waar een nieuwe manege al niet goed voor is. Enfin, no profiteert het Vélo-peloton van het mooie wegdek, wat eens het slechtste deel van de route was. Gaandeweg was de zon na een paar vruchteloze pogingen erdoor gekomen en ditmaal definitief. Vanaf Toverland was de wind in het voordeel van de renners dus verliep het tweede deel vlotjes via Koningslust en de Vosberg terug naar Meijel. Eenmaal lek en toch net voor twaalven terug bij de Heere na een mooie rit van 87 km.

In totaal vertrokken in Meijel 14 B-rijders verdeeld over twee groepen. In Helenaveen sloot de 15e rijder aan bij een van de groepen waarna beide groepen (een groep van 8 en een van 7) onafhankelijk van elkaar een variatie reden op de ronde Meerlo-Boekend. Zoals gewoonlijk op de weekendtochten beneden de 100 km geen pauzeplaats en daarom lieten beide groepen Tante Jet in Blitterswijck links liggen. Beide groepen reden een frisse tocht van ruim 83 km waarbij de wind minder invloed had op het peloton dan tijdens de tocht van zaterdag.
In de Heere van Meijel werden de ervaringen uitgewisseld waarbij de conclusie getrokken mocht worden dat wanneer je beide tochten in dit weekend fietste je ruim voldoende aan kracht en souplesse gewonnen zou hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *