Zondag 27 november: Heldense bossen / Liessel.

Prima omstandigheden op zondagmorgen na een frisse en droge nacht. Dus een goede opkomst van zeventien heren B en acht heren A voor een zondagse ATB tocht in eigen omgeving, terwijl een drietal heren A naar Helmond was vertrokken voor de georganiseerde toertocht van ruim 50 km. Per fiets toch een slordige 105 km in totaal.
De heren B groep vertrok naar de Simonshoekse bossen en al snel werden het twee groepen. Bij de voormalige vuilstort werd de route opgepakt om bij de schutterij naar de Neerkantse route te rijden. Hoe die loopt moge bekend zijn. Het volgende station is de vaste route van Liessel en ook die loopt als een speer na een droge week. In een aantal kleine groepjes, wat trouwens veel beter is met de ATB, wordt na 55 km de Nostalgie bereikt.
Het achttal heren A reed via de Snep en door de bosjes in de Groeze naar de bosjes nabij het Bouwens van der Boijecollege. De Keuperhei is dit keer de entree en hier ligt de eerste lus op weg naar de Heldense bossen. Dan volgt over prima begaanbare droge paden een prachtige technische ronde over vooral singletracks. Het tempo zit er goed in, de sterksten achter in de groep en dat betekent dat niemand in de problemen komt. Soms uitkijken voor tegenliggers en dat is niet altijd makkelijk over de smalle singletracks. Allemaal een beetje ruimte geven en alles verloopt soepel, het is dan ook best druk met fietsers op deze hele mooie zondagmorgen. Ook even Rustig èn als de gelijknamige Meijelse fietsgroep tegenmoet komt. De nodige heuvels, bochten in combinatie met de snelheid kost de renners de nodige kracht en dat betekent gedoseerd over verharde weg naar de Nostalgie na ruim 57 km, hele mooie en intensieve tocht. Het geluidsniveau daalt zienderogen als de soep wordt opgediend om vervolgens, zeker na het biertje, weer in volle hevigheid toe te nemen. Prima fietsweekend en gezellige afsluiting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *