Zondag 29 mei: Broekhuizenvorst / Geijsteren

Links en rechts wat benevelde gezichten als gevolg van enkele feesten, waaronder die van de opening van het nieuwe centrum. Maar ook Vélo-leden die wat te vieren hadden. Die gezichten zouden snel opfleuren. Want ondanks een bewolkte hemel uitstekende omstandigheden voor de zondagmorgentochten. Nauwelijks wind en zacht weer, dus weer korte broeken en korte mouwen. Heren B telde veertien liefhebbers en reden ronde Geijsteren van 94 km. Een hele fraaie toertocht via Kronenberg, Meterik, Schadijk en Castenray naar Oostrum. Ten noorden van Wanssum wordt de Maas bereikt in Geijsteren. Via Blitterswijck naar Lottum om pal in westelijke richting weer naar Kronenberg te koersen. Via de oversteek van de A67 naar Koningslust en terug naar Meijel om net voor de A groep het terras van de Nostalgie te bereiken.

Heren A telde elf liefhebbers en reden een vergelijkbare ronde met Broekhuizenvorst als keerpunt. De opening was gelijk aan die van zaterdag ronde Sambeek. Via Ysselsteyn naar Venray en mooie buitenwegen via Klein Oirlo en Tienray naar Swolgen. In zuidelijke richting naar Grubbenvorst en op weg naar Venlo wil een groep renners van een andere vereniging uit alle macht van de Vélo-groep wegrijden. Dat was tegen het zere been van een aantal sterke jongens en het tempo wordt even zeer sterk opgevoerd om de ergste haantjes terecht te wijzen. Dat lukt al snel genoeg, al moeten we even stilstaan bij de vraag of dit haantjesgedrag van de Vélo nou afwijkt van die van de gepasseerde groep. Dit zal waarschijnlijk nooit veranderen, het lijkt in het bloed van wielrenners te zitten. Het is wel even leuk om te doen en de relatieve rust keert terug, relatief want er wordt toch goed doorgefietst. Dat uit zich in een terugkomst om klokslag 12.00 uur en 100 km op de tellers. Via Blerick en de Berckt naar de Meeren naar het aanlokkelijke terras van de Nostalgie dat na samenkomst met de B ploeg bijna volledig in beslag wordt genomen door het geelrood.

De meeste rijders lijken klaar te zijn voor het naderende Vélo-weekend, waar de nodige hoogtemeters op het programma staan. De weersvooruitzichten zijn goed, voor wat die waard zijn in ons klimaat, we hopen dat ze ditmaal ook uitkomen! Mooi fietsweekend achter de rug en een mooi weekend voor de boeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *