Zondag 29 oktober: Nederweert / Dennendijkse bossen / Liessel.

Na een onstuimige herfstnacht met vijf mm regen en harde wind, was het op zondagmorgen zonnig en droog, wel nog steeds een stevige wind. Behoorlijke opkomst dus op het plein. Een viertal was al op weg voor de Kacheltocht in Nederweert, het merendeel echter gaf de voorkeur aan een tocht in eigen omgeving. Heren B bestond uit een tiental, waaronder een jonge debutant, die goed opgevangen werd door deze groep. Dit gezelschap koos voor de permanente routes van Neerkant en de Dennendijkse bossen. Op de terugweg werd het technische deel singeltracks langs de A67, behorende bij het Liessel parcours, erbij gepakt. Tevreden renners na afloop met de opmerking dat de jongeling geen enkele moeite had om bij te blijven. Mooie start dus! En de gemiddelde leeftijd gaat weer een stukje omlaag!
Heren A telde veertien liefhebbers op de mountainbike. De groep splitste zich in tweeën. De meest snelle mannen, een zestal, begon in Meijel, vervolgens Neerkant en Liessel, daarmee ruim 50 km bijeen fietsend over prima begaanbare paadjes.
De overige acht A rijders kozen na de nachtelijke regen voor de Heldense bossen. Na een paar km slingeren en klimmetjes nabij de camping bleef even een drietal wat achter. Vervolgens kozen ze een verkeerd paadje en het wachtende vijftal kon ze ook niet meer terugvinden. Dan maar gescheiden verder. Jack leidt de groep van vijf door de bossen over de bekende en soms minder bekende paadjes. De overwegend singletracks liggen er goed bij. Uitzonderingen zijn de stukken waar veel blad ligt. Deze verhinderen een goede doorlaatbaarheid en dus zit het water nog bovenin. Maar dat is maar een relatief klein deel van het parcours. Het zorgt er wel voor dat er vuil en modder opspat. Maar men realiseert zich terdege dat dat ook bij het mountainbike seizoen hoort. Drie van de vijf hebben de intensieve 75 km van zaterdag in de benen en op twee derde van de route begint de vermoeidheid wat op te spelen. Het tempo wordt wat omlaag geschroefd door de voorrijder. Zeer tevreden wordt de terugtocht over de weg opgepakt en eenmaal bij de Heere staan de tellers op 55 km, na een alweer prima tocht. Inmiddels is het drietal, dat zelf een route na de onbedoelde afsplitsing had opgepakt, ook terug en zit al aan de koffie. Het gebruikelijke nakaarten met lekkere soep en een biertje is gekend, ook nu weer even gezellig! Ervaringen o.a. over fietsverlichting worden uitgewisseld. Heel geslaagd sportief weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *