Zondag 3 april: Echt / Rondje België

Wederom aardige omstandigheden, al was de trend van zaterdag deze morgen nog steeds geldig, minder zonnig en meer wind dan voorspeld. Heren A telde tien gegadigden en reden rondje Echt van 90 km. Een goede keuze met de toch behoorlijke zuid-zuid westen wind. Eenmaal lek gaf wat oponthoud, verder een leuke, voor sommigen nog wat onbekende toertocht.

Heren B kende een bescheiden opkomst, een achttal meldde zich aan het vertrek, al moet vermeld worden dat twee heren met wat trainingsachterstand permissie vroegen om met de damesgroep mee te fietsen.

Er werd gekozen, gezien de windrichting, voor rondje België, een erg bekende en veelvuldig gereden ronde, maar daarom niet minder aantrekkelijk. Via de Langstraat naar de Niesakkerbrug in Nederweert Eind en zoals de zaterdag richting Tungelroy. Net voor Tungelroy veranderen we nu van richting naar Haler om richting het Belgische Molenbeersel te koersen. Via de bekende knooppunten naar Neeritter en weer terug België in naar Kessenich. Ten zuiden van Thorn naar Wessem parallel aan de A2, waar het bekende heuveltje de kuiten even doet spannen. Dan is het relaxed koersen via Pol en Osen langs het Lateraal kanaal naar Horn en Buggenum met de wind van achteren. Er volgt tweemaal lek, twee maal dezelfde renner die de pech heeft dat de steentjes volop aan de banden blijven plakken als gevolg van het natte wegdek. Er is immers plaatselijk wat regen gevallen en de doorgebroken zon heeft de weg nog niet droog gekregen. Voorbij Buggenum even snel bijpompen, eigenlijk tegen beter weten in. Dat blijkt ook zo, want nauwelijks een halve kilometer verder moet alsnog het bandje verwisseld worden. Of toch de band niet goed nagekeken………..?

Na deze wijze les en weer 8 bar in het bandje ( met wat hulp van mannen met spierballen!)  wordt de tocht via Neer, de Keizersbaan en de Heldense bossen opgepakt. Over de “Muur van Egchel” en via de Peelstraat naar Beringe. De laatste kilometers naar eindpunt de Nostalgie gaan wat rustiger en een heerlijke zondagmorgentocht van 90 km, alweer goed doorgefietst, wordt op de inmiddels bekende wijze gezellig afgesloten. Het blijkt een drukte van belang te zijn in het dorp , menigeen is geïnteresseerd in de leuke kunstroute van Meijel. Menig renner zal daarna een sterke Sagan Vlaanderens Mooiste hebben zien winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *