Zondag 30 april: Meerlo / Molenbeersel / Vanalleswat.

Een wat kleinere opkomst dan gebruikelijk op deze mooie zondagmorgen. Er stond wel veel wind. Of dit wat leden thuishield of de toch al wat langere tochten op zaterdag?
Enfin, heren B, meestal in de meerderheid telde nu tien liefhebbers en kozen voor ronde Meerlo van tegen de 90 km. Stevig werken tegen de forse wind was de meest relevante opmerking, wel een leuke tocht.
Heren A waren er dertien en dus opdelen in twee groepen. Een groep van zes snelle mannen reed ronde Molenbeersel van bijna 90 km. Ook hier hard werken voor iedereen, want er zijn relatief veel beurten op kop met zo’n kleine groep. De jongste van het stel koos eieren voor zijn geld bij de finish en gaf noodgedwongen de voorkeur aan het kleinste kamertje in plaats van een luxe zetel bij de Heere. Mooie en snelle tocht ondanks de forse wind.
De tweede groep heren A besloot in Ospeldijk ronde Molenbeersel, gezien de stevige zuidoostelijke wind, te veranderen en aan te passen aan deze stevige wind. Met als doel de eerste helft van de toertocht grotendeels tegen de wind te fietsen en de tweede helft meer met de wind van achteren. Zodoende werd het een combinatie van divers routes en kreeg dan ook de naam vanalleswat. Via Leveroy en Grathem langs de Heelderpeel naar de Boschmolenplas. Via Panheel naar Thorn. De keien in het centrum zijn een doorn in het oog voor een fietser die kampte met een handblessure als gevolg van het valpartijtje van donderdag. Dus hergroeperen op weg naar Pol en vanaf dan krijgt de groep veelal de sterke wind min of meer van achteren met uitzondering van enkele verbindingsstukken. Wat extra weggetjes in het buitengebied van Horn, naar Buggenum en door het Buggenumse veld naar Neer. De Mussenberg blijft rechts liggen. Via de Keizersbaan door agrarisch gebied naar Baarlo. Het groepje vergeet niet hun ogen uit te kijken naar de gigantische aantallen preiplanten in opkweek tussen Kessel Eik en Baarlo. Via de Meeren naar Helden en op naar de muur van Egchel om over Beringe terug te koersen naar Meijel, na een heerlijke rit van 95 km. Tijdens de koffie en de lekkere soep is men het er unaniem over eens dat het opsplitsen een prima voorstel was. Een week met voor de meesten een behoorlijk aantal kilometers wordt gezellig afgesloten en op naar Loeren bij de Boeren. ( of anderszins want het was afgezien van de sterke wind een prachtige dag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *