Zondag 31 juli: Clinic Lion / Rondje Peel en Maas / Sterksel.

Zondagmorgen was het bewolkt en er dreigde in de loop van de morgen lichte regen. Dat bleek gelukkig loos alarm, het bleef sinds vertrek de gehele morgen droog.

Een combinatie van heren A en B, acht in getal had zich opgegeven voor de clinic door Lion de Wit. Deze bestond uit het oefenen van diverse technieken, zoals bochten links- en rechtsom, scherpe bochten, duwen en trekken bij het klimmen. Op de baan in Panningen wordt bovendien daarna een puntenkoers en een koppeltijdrit gehouden. Behalve het een en ander geleerd te hebben mochten de deelnemers een heuse NTFU fietsbel in ontvangst nemen. De clinic viel in goede aarde, getuige de enthousiaste reacties na afloop. Lion, bedankt!

Heren B was een kleine groep van vijf en dit groepje reed de tocht Leende Sterksel en de snelheid zat er stevig in, mooie ronde van 83 km.

Heren A telde nog negen gegadigden en kozen ervoor om gezien de buienkans dicht bij huis te blijven. Dat werd dan maar rondje Peel en Maas genoemd, al werden de grenzen van deze fusiegemeente wel overschreden. Via Heibloem en Neer naar de Maas. Kessel, Baarlo en vervolgens Hout Blerick. Van Boekend naar Siberië, waar het even onduidelijk is of een ingeslagen weg dood loopt of niet. Dat blijkt mee te vallen en op naar Sevenum. Weer keren naar Koningslust en weer terug richting Sevenum. Via Kronenberg naar Helenaveen en als laatste via Grashoek naar Meijel om de koffie na ruim 85 km op te zoeken. Een kortere ronde dan gebruikelijk, maar evengoed een mooie fietsmorgen, waar steeds dan weer van de wind geprofiteerd kon worden, dan weer tegenin moest worden gereden. De afsluiting moge bekend zijn. Prima fietsweekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *