Zondag 6 april: Vélo-tour

De jaarlijkse Vélo-tour op het programma. Dit jaar met keerpunt Eersel op de 120 km route en Sterksel op de 70 km route. Prima weer bij vertrek, dus inclusief ruim vijftig Vélo-leden iets meer dan 300 vertrekkers tussen 8.00 en 9.00 uur vanaf De Siem. Er stond wat meer wind dan op zaterdag, maar het was droog en zonnig, al zou er later wat bewolking optreden. Scan-and-Go maakte het de organisatie wat makkelijker om de meute inschrijvers in korte tijd efficiënt te kunnen verwerken. Eenieder werd voorzien van een banaan en een mueslireep en kon op pad. TWC de Vélo vertrekt als laatste in drie groepen, de damesgroep en twee herengroepen. De Meijelse fietsgroep Rustig En sluit zich ook aan voor de lange route en is zo goed als voltallig. Via Maarheeze naar Soerendonk, net na Maarheeze is de splitsing met de 70 km route die naar de pauzeplaats in Sterksel voert. De 120 km route gaat verder via Gastel, Schaft, Borkel naar Westerhoven en Bergeijk. Mooie landelijke omgeving op verkeersarme wegen. Na bijna 60 km is het pauze in café het Menneke in het typisch gezellig Brabantse centrum van Eersel. De waard verstaat zijn vak en snel worden de renners aan koffie en appeltaart geholpen. Inmiddels is het iets gaan regenen, maar als het peloton vertrekt is het weer droog geworden. De damesgroep echter is nog net wat nat geworden.
De terugweg betekent iets meer profiteren van de wind en voert via Walik en Riethoven naar Dommelen en Valkenswaard. Strijp een Leende zijn snel verleden tijd op weg naar Sterksel, waar ook de 70 km route weer samenkomt met de lange route. Via het buitengebied van Someren-Eind en Heusden terug naar vertrekpunt de Siem, waar het gezellig nakaarten is. Ook hier Rustig En present en ze laten zich hier evenzeer gelden als op de fiets onder het motto: als we iets doen dan doen we het ook goed! Een drietal dames en een drietal heren koos als een groepje voor de route van 70 km, de overige Vélo-renners deden de 120 km.
Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde Vélo-tour met prima deelname, ook veel Meijelse niet-Vélo fietsliefhebbers aan het vertrek. Enkele grote groepen zoals Asten en Everlo gaven ook acte de presence.
Het weer zat mee, het kleine regenbuitje gooide geen roet in het eten, maar het welslagen zit hem ook in de organisatie. Bedankt daarvoor, zowel uitpijlers, ophalers, inschrijfhulp en de voorbereiders, evenals de sponsor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *