Zondag 6 mei

Damesgroep:

Het weer was allesbepalend dit weekend. Vrijdagmiddag 5 dames en 2 heren in korte broek en korte mouwen. Lekker weertje dus. Zaterdag nat en koud: niet fietsen dus. Op zondagmorgen droog: 5 dames voor een tocht via Panningen, Helden, Maasbree, Blerick, Grubbenvorst, Lottum, Horst, Sevenum, Maasbree, Koningslust weer naar Meijel. Koude wind maar droog. Net voor de regen bij de Nostalgie voor een warme kop koffie of thee.

Herengroep:

Op zaterdag 5 mei stond Berg en Dal op het programma, een afstand van 175 km zou een prima voorbereiding zijn voor de komende lange tochten. Het weer gooide roet in het eten. Het was koud en de regenkansen waren erg groot. Dat bleek uit te komen. Dus bleek de beslissing om niet te gaan een goede te zijn geweest.
Gelukkig waren de omstandigheden zondagmorgen beter, in elk geval bleef het droog, al waren de temperaturen niet op mei-niveau. Dus een twaalftal A liefhebbers en een achttal B liefhebbers aan de start. Er werd gekozen voor rondje Sterksel om een overtrekkende wolkenpartij zoveel mogelijk te ontwijken. Er werd lekker gefietst en de wat lagere temperatuur was alleen voelbaar toen gestopt moest worden om een bandje te verwisselen. Al snel kwam het peloton weer op temperatuur omdat de terugweg voornamelijk wind tegen was en men toch het tempo wat vast wilde houden. Al met al een geslaagde tocht van ruim 85 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *