Zondag 7 januari: Liessel / Heldense bossen.

Na een tiental dagen met nogal wat regen, ruim 50 mm was er in die periode gevallen, was het droog op zaterdag en zondag.
Op zaterdagmiddag werd er door beide herengroepen in Meijel, Neerkant en Liessel gefietst. De parcoursen lagen er goed bij, de ondergrond had al dat water kunnen verwerken. Hier en daar stond in kuilen nog wat water, maar daar kon meestal wel langs gereden worden. Dat de paadjes zo snel weer zo goed berijdbaar zijn is een bewijs dat de aanleg en het onderhoud wel snor zit. Vandaar de grote aantrekkingskracht van deze permanente routes.
Op zondag een goede opkomst van zowel dames als heren. De boodschap vooraf was dat er weinig tijd was voor het nakaarten bij de Heere, vanwege het afscheid van prins John I.
Een grote groep A renners en een behoorlijke groep B heren kozen voor de omgeving Meijel, Neerkant en Liessel. Het zou daar prima fietsen zijn. Dat bleek ook te kloppen.
Een zestal heren A vond het tijd worden voor een alternatief en dus werd de Heldense bossen als target gekozen. Een stevige noordoosten wind betekende hard werken op de heenweg. Die ging via de Snep de bosjes in Egchel naar de Heldense bossen. Rondom de camping moest het groepje snel het terrein verlaten. Het bos was als gevolg van zware houtkapmachines een grote puinhoop. Alle leuke singletracks lagen vol hout en waren op een aantal plaatsen volledig aan gort gereden. Complete brede weggekapte banen in het mooie bos. Enfin, het betrof gelukkig maar een beperkt gedeelte. Een leuke technische ronde werd gereden en het werd al vrij snel duidelijk dat deze manier van fietsen ook erg aantrekkelijk is en duidelijk anders is dan de snelle gebaande paadjes van de permanente routes. Die zijn ook hartstikke leuk, maar voor de verandering een wat meer natuurlijke omgeving met zijn hindernissen en vele heuveltjes is ook weer eens erg leuk. Tevreden werd de terugweg opgepakt, die aanzienlijk makkelijker verliep met de stevige wind in de rug. Prachtige ronde van tegen de 55 km. Het terrein, afgezien van het gedeelte met houtkap, was voortreffelijk. Ook het weer zat mee deze morgen. Een frisse wind, maar heerlijk open weer en soms een winters zonnetje. Kortom een prima fietsweekend werd afgesloten, het laatstgenoemde groepje koos overigens voor het Oranje Hotel voor een afzakkertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *