Zondag 8 mei: Rondje Duitsland

Prachtig zomers weer, wel duidelijk meer wind dan zaterdag. Toch een wat kleiner aantal heren dan verwacht, was Moederdag debet hieraan. Of de inspanningen van de lange tochten van zaterdag?

Heren B werden verdeeld in twee groepen van acht, met zelfs een heuse roze Giro trui in de gelederen, terwijl heren A zeven liefhebbers telde. Alle groepen kozen voor rondje Duitsland. De stevige wind zat zuidoostelijk, dus dat betekende met de wind in de rug naar huis na de mooie klimmetjes op Duits grondgebied. De B groepen tikten de 90 km aan, terwijl heren A een langere versie koos met wat meer klimmetjes en hun totaal op 102 km bracht. Een wat ongebruikelijke aanloop langs de Maasbreese kermis om in Hout Blerick toch weer op de route te komen. In het buitengebied tussen Kaldenkerken en Venlo nog een komische situatie als een vrijend paar in de open lucht geen enkele gene kent en zich niet veel aantrekt van een langskomende groep fietsers.

Nadat de klimmetjes met behoorlijke snelheid genomen zijn is het wat relaxter naar Meijel terug fietsen met de wind in de rug. Desondanks zijn de laatste pakweg 10 km nog erg lastig voor een der A rijders, maar de groep houdt er goed rekening mee. Op het zonovergoten terras van de Nostalgie wordt het prachtige weekend nog even onder de loep genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *