Zondag 8 oktober: Liessel / Vlierden / Budel / Lierop.

Zaterdag was er regen en werd er her en der toch wel gefietst, uitsluitend op de mountainbike. Het terrein was echter goed, de voorgaande dagen was er weinig regen gevallen, bovendien kan het wat hebben.
Op zondag een goede opkomst van de heren, terwijl een behoorlijk deel van het damespeloton voor de wandelschoenen had gekozen. Ook een prima optie.
Vier verschillende groepen op de nog droge zondagmorgen. Heren B telde acht wegrenners en vijf ATB-ers. De laatstgenoemde groep koos voor de permanente routes van Neerkant en Liessel. Het was op sommige plekken als gevolg van de nachtelijke regen wel wat modderig, maar de ondergrond kon op verreweg de meeste plekken het water prima verwerken. Dat leidde uiteindelijk tot een tevreden groep met tegen de 50 km veldwerk achter de kiezen.
De acht racefietsers improviseerden wat de route betrof enigszins, want al snel na vertrek in zuidwestelijke richting begon het wat te miezeren en werd er wat noordelijker gekoerst met als keerpunt Budel. De 75 km lange tocht zou de groep vóór de voorspelde regen hebben volbracht, ware het niet dat twee lekgevallen tot de nodige oponthoud leidden. Dus een nat pak, maar dat weerhield het merendeel er niet van een afzakkertje te komen nemen.
Heren A telde acht ATB-ers en vijf wegrenners. De racefietsers kenden een vergelijkbare start met de B wegrenners, ook zij verlegden hun koers in wat meer noordelijke richting om de miezerige regen te ontwijken. Dat lukte al snel en het bleef droog vanaf Ospeldijk. Toch was het wegdek natter dan verwacht, zeker op een stuk fietspad richting Ospel. Het werd al snel beter op weg naar Someren Eind, Mierlo en Asten. Via Ommel en een stuk buitengebied van Asten en Liessel naar Neerkant om tijdig na 70 km af te sluiten. Er werd net voor twaalven regen voorspeld, het doel was dan binnen te zijn en dat lukte.
De A mountainbikersgroep koos voor de permanente routes van Neerkant, Liessel en Vlierden. Mocht het nog lukken was bovendien Meijel ook nog een optie. De groep werd na afloop niet meer bij de Heere waargenomen en het vermoeden bestaat dat ze zodanig nat geregend zijn in de stevige buien na twaalven dat ze direct huiswaarts zijn gereden vanwege het koude natte pak. De herfst is echt begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *