Zondag 9 december 2018: MTB heren A en B: plassen ontwijken in Meijel en Neerkant

Na een onstuimige nacht met veel regen en wind slechts een vijftal heren op het plein voor een ritje op de MTB. Op het moment van vertrek nog een klein buitje, maar dat weerhield de bikkels er niet van om toch de bossen in te gaan. De vaste routes zouden het water redelijk hebben kunnen verwerken was de verwachting. We kiezen ervoor om in de buurt te blijven mocht het weer slechter worden. 
 
Eerst rijden we onze eigen MTB-route in het Simonshoekse bos. We besluiten de ‘Perdshimmel’ over te slaan. Daar zou het nog te modderig zijn. Eenmaal op het parcours werd al snel duidelijk dat ‘onze’ route het vele water van afgelopen nacht goed heeft verwerkt. Behoudens enkele plasjes waren de paden prima begaanbaar. Zeker op de delen die afgelopen week bladvrij zijn gemaakt door de ‘bosploeg’, goed werk heren! Vanaf de schutterij zetten we koers naar Neerkant. De normale verbinding over het zandpad langs de Aa laten we vandaag links liggen. 
 
Het parcours in Neerkant heeft de vele regen wat minder kunnen verwerken met als gevolg veel water op de baan. Waarschijnlijk heeft het hier harder geregend… Al slalommend proberen we vele plassen te ontwijken. Na 1 rondje vinden we het mooi geweest en rijden we weer terug naar Meijel waar het toch beter begaanbaar is. Onderweg rijden we een enkeling tegemoet die koers zet richting Neerkant. Hij volgt ons advies om om te draaien en voegt zich bij onze groep. We rijden weer een alternatieve verbinding via een zandpad en akkerpad. Even van de fiets om te klunen door de sloot.
 
In Meijel rijden we nog ruim anderhalve ronde, inclusief de ‘Perdshimmel’ die toch prima begaanbaar is. Na ronde 1 even op elkaar wachten waar ondertussen het vandaag toepasselijke ’surplas’ wordt geoefend. Recht vooruit kijken is het advies van de instructeur. Ook gaat er een nog eentje op de grond liggen en schuift er een andere onderuit. Maar daar zouden we niet meer over praten… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *