Zondag 9 februari: Stefan Kluitmans toertocht Liessel

Ondanks de ruim 15 mm regen vanaf donderdag en wat regen s’morgens, een zestal gegadigden voor de Heldense bossen op zaterdagmiddag. De omstandigheden vielen mee in dit gebied dat het water meestal goed kan verwerken. Dus toch nog een leuke tocht voor de beslissers om wél te gaan fietsen.
Op zondag een grote groep van zestien liefhebbers die per ATB naar de vertrekplaats in Liessel reed over de verharde weg. Na inschrijven werd in verschillende groepjes de toertocht van 50 km gereden in de Dennendijkse bossen, Galgenberg en de bossen van Vlierden. Een stukje bos bij de Voorstad in Liessel met een paar fraaie heuveltjes en singletracks werd ook meegepikt, al was het zandpad ernaar toe zwaar berijdbaar als gevolg van het vochtgehalte. De pauzeplaats werd goed bezocht door de bijna 600 deelnemers en men werd prima voorzien van een natje en droogje. Bij de eindstreep werd gewacht tot iedereen terug was om in één groep over de verharde weg naar de koffie in Meijel te koersen en gezellig even na te kaarten. Totaal aantal km’s bedragen ruim 70.
Een vijftal heren gaf de voorkeur aan de Heldense bossen, evenals onze damesgroep, ook vijf in getal. Beide groepen reden een hele fraaie ronde, de paden waren prima drooggewaaid en dus lag het parcours er voortreffelijk bij. Stevige tegenwind op de terugweg, maar daar was in de bossen niets van te merken. Ondanks de regen de paar dagen ervoor een verdienstelijk fietsweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *